Directeur communicatie personeel & recht | Rijkswaterstaat

Vervuld

Jij geeft richting met ruimte, weet te verbinden en denkt integraal. Ga jij aan de slag als onze nieuwe directeur communicatie personeel & recht?

Rijkswaterstaat
Het beheren en ontwikkelen van de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren: dat is de taak van Rijkswaterstaat als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen met marktpartijen en andere overheidsinstanties werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is en voldoende schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samen werken we aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Daarbij focussen we op een duurzame leefomgeving.

Rijkswaterstaat Corporate Dienst
De Corporate Dienst (CD) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit de eenheid Klant en Services en vier directies waaronder de Directie Communicatie, Personeel en Recht. De Corporate Dienst is een Shared Service Organisatie (SSO) en expertisecentrum op een breed terrein van de bedrijfsvoering. Wij geven ondersteuning bij de uitvoering van de primaire werkprocessen van Rijkswaterstaat. Dit doen wij door het leveren van bedrijfsvoeringsdiensten tegen zo laag mogelijke kosten. Daarnaast zijn we actief buiten Rijkswaterstaat: ook andere rijksoverheden en partijen als gemeenten en waterschappen nemen producten en diensten bij ons af. In totaal werken er ongeveer duizend mensen binnen de CD, verspreid over de diverse bedrijfsvoeringsdomeinen.

Directie Communicatie Personeel en Recht
Als directeur Communicatie Personeel en Recht (CPR) val je rechtstreeks onder de Hoofdingenieur-Directeur van Rijkswaterstaat CD. Je maakt onderdeel uit van het directieteam van de CD van waaruit als één CD gestuurd wordt op de bijdrage die de CD levert aan RWS en haar partners. Het slagvaardig samenwerken in de ketens die het werk van RWS kenmerken, van Bestuurstaf tot de relevante spelers in de organisatie is de randvoorwaarde om optimaal te presteren. Het realiseren van onze maatschappelijke opgave staat daarbij voorop.

Ongeveer 350 enthousiaste professionals werken bij de directie Communicatie Personeel en Recht. De drie domeinen zijn georganiseerd in 9 afdelingen waarvan Corporate Communicatie momenteel als één afdeling draait. Op het gebied van Personeel zijn er drie afdelingen, twee onder de gezamenlijke noemer van Corporate HRM en Organisatieontwikkeling en daarnaast de afdeling Leren, Ontwikkelen en LEF FutureCenter. Het domein Recht bestaat uit de volgende vier bestuurlijk-juridische afdelingen: Expertise & RWS Advocaten, Publiekrecht, Schade en Projectadvisering.

Je geeft rechtstreeks leiding aan op dit moment 8 afdelingshoofden die samen het managementteam CPR vormen.

De opgave
De diversiteit van de dienstverlening en advisering is groot. De professionals zijn betrokken bij het werk van de hele RWS-organisatie vanuit hun verschillende expertises. Het behoud van de kwaliteit en het wendbaar meebewegen in de doorontwikkeling van de dienstverlening met wat RWS nodig heeft in het dynamische in- en externe krachtenveld is de permanente opgave. Denk aan het stikstofvraagstuk, omgevingswet, transparante overheid, schaarse op de arbeidsmarkt en zo meer.

Kompas RWS kent een aantal strategische focuspunten en die brengen grote veranderopgaven met zich mee. Daarom wordt op het gebied van Mens & Organisatie een grote bijdrage gevraagd van deze directeur en directie in nauwe samenwerking met de Bestuurstaf. Het regisseren van de organisatie gestuurde verandering in opdracht van het bestuur hoort hier ook bij en zal in de loop van 2023 verankerd worden in de portefeuille van de directeur CPR.

Tot slot ligt er de managementopgave om in 2023 de in gang gezette programmering op de te leveren producten en diensten en de daarbij benodigde capaciteit op het juiste kwaliteitsniveau te brengen. Doel hiervan is om als één RWS te kunnen prioriteren en keuzes te maken waar nodig.

Wat vraagt dit van je?
Als een echte verbinder inspireer je anderen met je enthousiasme en voel je goed aan wat mensen nodig hebben om optimaal hun bijdrage te kunnen leveren en te leren. Je hebt een goede ‘voorwaartse energie’ en kijkt met een onderzoekende blik naar benodigde interventies. Jij stuurt op de hoofdlijnen en geeft richting aan je managers zodanig dat zij hun verantwoordelijkheid voor ‘het hoe’ van de uitvoering kunnen nemen. Ook in je directe contacten met de professionals geef je ruimte aan hun vakmanschap om binnen de afgesproken kaders de doelen te realiseren. Zo stimuleer je dat mensen leerervaringen gebruiken om hun vakmanschap, product en proces continu te verbeteren. Je bent laagdrempelig, denkt integraal en hebt oprechte interesse in je medewerkers. Een veilig en gezond werkklimaat is bij jou vanzelfsprekend.

De opgave van Rijkswaterstaat staat in je handelen centraal (buiten beter, binnen slagvaardig) en vraagt om multidisciplinaire en collegiale samenwerking met alle relevante spelers. Van groot belang dat je hierop stuurt.

Met je collega’s in het directieteam geef je richting aan de ontwikkeling van de organisatie. Onze prioriteit ligt bij het werken in ketens, over de afdelingen en directies heen, op basis van betrouwbare informatie.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een wo-diploma.
  • Je bent een ervaren leidinggevende met ervaring of minstens aantoonbare affiniteit op het gebied van Corporate Communicatie, HRM en Organisatie en/of op Juridisch gebied.
  • Je hebt inzicht in en ervaring met (de sturing op) in- en externe strategische besluitvormingsprocessen.
  • Je bent je bewust van de wereld om je heen en wat er in je omgeving speelt en handelt met politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
  • Je beschikt over uitstekende analytische, communicatieve vaardigheden, staat stevig in je schoenen en bent gericht op samenwerking.
  • Je bent in control waar het gaat om de financiële huishouding, doen van rechtmatige uitgaven en het behalen van overeengekomen mijlpalen.

Wat bieden we?

  • De kans om leiding te geven aan bevlogen professionals die gedreven zijn om Nederland beter te maken.
  • Hybride werken, een combinatie van online- en thuiswerken en op locatie werken.
  • Een salaris in schaal 15. Maximaal € 8.163 bruto per maand. Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 16,37 procent over je salaris. Onderdeel daarvan is 8 procent vakantiegeld.
  • De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. De uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden voor de Algemene Bestuursdienst zijn onderdeel van de cao Rijk, en vind je hier: 17. Algemene bestuursdienst | CAO Rijk Online | CAO Rijk

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.

Lees voor meer informatie over de ABD en publiek leiderschap:

Solliciteren
Rijkswaterstaat laat zich in deze procedure begeleiden door executive searchbureau Colourful People. Je kunt solliciteren door je cv en motivatie in pdf te uploaden via onderstaande button uiterlijk einde dag 2 januari 2023.

Afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten kan de vacature eerder worden gesloten. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met mr. René F. Burgler, Partner bij Colourful People, via mail r.burgler@colourfulpeople.nl of whatsapp 06 28 57 54 36. Rijkswaterstaat is voornemens de procedure in januari af te ronden.

Planning:

  • De pre-selectiegesprekken vinden online plaats op 21 december en op 4/5 januari 2023.
  • De selectiegesprekken bij Rijkswaterstaat vinden plaats in week 2 en 3 van 2023.
  • Een selectie assessment en het opvragen van referenties maken deel uit van de procedure.

Het delen van deze vacature wordt zeer op prijs gesteld!

Locatie

Utrecht

Publicatie datum:

28 Nov 2022

Opdrachtgever:

Rijkswaterstaat

Contactpersoon

R. Burgler
M: (06) 2857 5436

René Burgler
Vragen over deze vacature?
Contact René Burgler
mobiel (06) 2857 5436
Meer details
Match criteria
Type
  • Vacatures via Colourful People

 

Onze opdrachtgevers
Copyright © 2024 Colourful People