Print deze pagina

Juridisch beleidsadviseur team HR Expertises (0,8 fte)


Functie

Bij de Universiteit Utrecht krijg je de kans om je expertise te combineren met hands-on betrokkenheid bij de uitvoering. Werken bij onze universiteit biedt niet alleen betekenisvol werk, maar ook een gezonde werk/privé balans. We komen graag met je in contact!

Als juridisch beleidsadviseur bij team Expertises hou je je bezig met de aandachtsgebieden arbeidsomstandigheden (3 dagen per week) & internationalisering (1 dag per week). Als adviseur zorg je ervoor dat ons beleid op deze gebieden actueel is en je realiseert verbeteringen hierin. Je staat dicht bij de uitvoering door ondersteuning op diverse vlakken waarbij je voorziet in praktisch (juridisch) advies.


Wat ga je doen?

 

Aandachtsgebied arbeidsomstandigheden

Bij de Universiteit Utrecht vinden we het belangrijk dat onder uitstekende arbeidsomstandigheden gewerkt en gestudeerd wordt. Veiligheid, gezondheid en het welzijn van medewerkers staan hierin centraal. Als adviseur zorg jij ervoor dat ons beleid op deze gebieden actueel is en je realiseert verbeteringen hierin. Vorig jaar is de samenwerking met een nieuwe arbodienst van start gegaan. Als contractmanager voor dit contract zorgt je dat de verdere implementatie goed verloopt.

  • Je bent aanspreekpunt voor juridische vragen over verzuimbegeleiding die onze re-integratiedeskundingen hebben en zorgt voor goed contact tussen hen en de arbodienst.
  • Je bent contractmanager van een aantal contracten, zoals bijvoorbeeld het contract voor de uitvoering van het eigen risicodragerschap van de UU betreffende de Ziektewet en Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA), de semicollectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering, de WGA-reparatie overeenkomst, de dienstreisverzekering van de UU en de collectieve zorgverzekeringen voor medewerkers.
  • Je onderhoudt contacten met externe partijen zoals het UWV en ABP en neemt deel aan de kenniskring pensioen binnen de UU.
  • Samen met collega’s van Veiligheid en Milieu stel je jaarlijks het arbojaarplan en jaarverslag op. Hierin worden de activiteiten beschreven rondom bijvoorbeeld werkdruk, ongewenst gedrag en bedrijfshulpverlening.


Aandachtsgebied internationalisering

  • Je ontwikkelt beleidskaders. Dit kan zijn voor structurele vragen aangaande hoe we om willen gaan met onze internationale of uitgaande medewerkers, maar ook voor ad hoc zaken zoals hoe we iets kunnen betekenen voor gevluchte Oekraïense wetenschappers.
  • Je werkt nauw samen met de collega’s van International Service Desk (ISD) en bent voor hen tweedelijns aanspreekpunt voor complexe vragen over bijvoorbeeld werkvergunningen en sociale zekerheid van medewerkers die internationaal actief zijn.
  • Je denkt mee over verbetering van de dienstverlening van de ISD.


    Je leidinggevende is het hoofd van twee teams; de International Service Desk (ISD) en de afdeling Expertises. De ISD biedt ondersteuning aan internationale medewerkers. De afdeling Expertises heeft naast HR-beleid ook aandachtsgebieden zoals mobiliteit, vitaliteit, participatiewet, sociale veiligheid, privacy, bedrijfsmaatschappelijk werk en PhD-psycholoog en (internationale) werving & selectie. Deze verschillende disciplines maken het team divers en interessant. We verwelkomen je graag in ons gezellige team.


    Profiel

    Wat breng je mee?

    • Je hebt een juridische achtergrond op het gebied van arbeidsrecht en/of sociale zekerheidsrecht met academisch werk- en denkniveau. Daarnaast heb je kennis van vreemdelingenrecht, internationaal arbeidsrecht, of Europees recht, of ben je bereid je hierin te verdiepen.
    • Je beweegt je makkelijk binnen een grote organisatie en werkt prettig samen met collega’s uit verschillende disciplines.
    • Je hebt ervaring op het gebied van contractmanagement en weet daarbij de balans te vinden tussen het behartigen van het organisatiebelang en het onderhouden van de relatie.
    • Je bent in staat om te schakelen tussen verschillende onderwerpen en tussen verschillende niveaus; van strategisch naar meer operationeel.
    • Je bent communicatief sterk en je kan je goed uitdrukken in het Nederlands en het Engels (niveau C1).

    Aanbod

    We bieden jou een afwisselende functie in een plezierige werkomgeving. Je krijgt een dienstverband (0,8 fte) voor de duur van een jaar met- bij goed functioneren uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.  Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring- minimaal € 4332,- en maximaal € 6737,- bruto per maand bij een voltijds dienstverband (schaal 11-12 cao Nederlandse Universiteiten, UFO-profiel beleidsmedewerker 3 of 2). Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

    Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.


    Over de organisatie
    Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.  De Universiteit Utrecht staat midden in de samenleving en draagt bij aan antwoorden op de maatschappelijke vragen van vandaag en morgen.

    De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten. De UBD is gevestigd op het Utrecht Science Park niet ver van het historische centrum van Utrecht.

    De directie Human Resources  ondersteunt het College van Bestuur en de faculteiten bij het voorbereiden, ontwikkelen en implementeren van universitair hr-beleid. De directie verzorgt de hr-voorzieningen en producten die vanuit het oogpunt van kwaliteit, eenheid van werkgeverschap en efficiëntie op universitair niveau worden ingevuld. Daarnaast is er een afdeling HR-advies.

    Aanvullende informatie

    Voor informatie over deze vacature kun je tijdens kantooruren terecht bij Lieke Sjerps (hoofd HR Expertises en International Service Desk) via 06 38 29 72 51.

    Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

     


    Solliciteren
    Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

    Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop t.a.v. Lieke Sjerps (hoofd HR Expertises en International Service Desk)

    Reageren uiterlijk
    13/10/2023
    Solliciteer
     
    Vacature doorsturen
     
    Bovenaan