Strategisch adviseur Participatie

  • Franeker, Nederland

Strategisch adviseur Participatie

Ben jij een adviseur en sparringpartner voor directeur en MT? Een expert in de Participatiewet? En onderhoud je graag externe en politieke contacten?

Graag komen we in contact met je!
Wij hebben in onze organisatie een vacature voor een

Strategisch adviseur Participatie 
24-36 uur per week

Je houdt je in deze functie bezig met brede (samenwerkings)vraagstukken op het gebied van de Participatiewet. Die wet ken je goed. Je hebt een visie op participatie en vertaalt die in een strategie voor de toekomst. Meer concreet ziet de functie er als volgt uit:

Je versterkt de relatie met onze samenwerkingspartners, waaronder de gemeenten Harlingen, Vlieland, Terschelling en Waadhoeke en Pastiel. Je hebt daarom veel contact met onder meer bestuurders, beleidsmakers, leidinggevenden,  medewerkers van De Dienst en onze partners. Je zet De Dienst positief op de kaart, terwijl je rekening houdt met de verschillende behoeften en belangen. Daar heb je je communicatietalent en tact voor nodig.

Je bent adviseur en sparringpartner van onze directeur en het MT. Je werkt vooral nauw samen met de teamleider Werk & Participatie, maar houdt ook goed contact met de andere leidinggevenden. Je stemt je werkzaamheden en ideeën goed met hen af. Tegelijkertijd krijg je veel ruimte en vertrouwen om initiatieven te nemen.

Je weet wat extern gevraagd wordt en intern mogelijk is. Je attendeert de organisatie op relevante signalen en ontwikkelingen in onze omgeving. En je zorgt dat deze geagendeerd en opgepakt worden in de samenwerking tussen de interne teams en externe partners. Samen met de teamleider en adviseurs Sociaal Domein houd je overzicht en bedenk je oplossingen voor de kwesties die je tegenkomt. Het is belangrijk dat je de (praktische) consequenties voor de teams en de organisatie overziet. Daarom heb je een goed analytisch vermogen en uitstekende adviesvaardigheden en beschik je over aantoonbaar hbo+ werk- en denkniveau en ervaring met de Participatiewet.
 

Dit bieden we je

  • Een prachtige baan met ruimte en het vertrouwen om initiatieven te nemen.
  • Een actieve rol bij de innovatie en ontwikkeling van De Dienst.
  • Een passend salaris (schaal 12, maximaal € 6.103,-) volgens de cao SGO/gemeenten met een individueel keuzebudget van 17,05% van het jaarsalaris, een laptop en iPhone, flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden en uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Onze medewerkers hebben onze organisatie in 2020 met het World Class Workplace Keurmerk beloond. Daar zijn we bijzonder trots op!


Sollicitatie

Stuur je motivatiebrief en cv (in Word of pdf) in t/m 2 april. De gesprekken vinden plaats op 6 april (1ste ronde) en 13 april (2de ronde).
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
De Dienst hecht veel waarde aan integriteit. Voor de kandidaat die in dienst treedt, vragen we een  Verklaring Omtrent Gedrag.

 

Wil je meer weten?

Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij:
Marius Jellema, directeur
06-51300974
secretariaat@sozawe-nw-fryslan.nl

Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij :
HRM
06-51300534
 

Online solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar: sollicitaties.058235@sollicitaties.werkeninfriesland.nl
We lezen graag wat jouw motivatie is om op deze vacature te reageren.
Sollicitaties moeten uiterlijk 02-04-2023 binnen zijn.

Solliciteren
Opleidingsniveau
HBO
Provincies
Friesland
Branches
Overheid algemeen
Salaris
4447 - 6103
Contracttijd
Parttime
Uren per week
24 - 36
Ervaring
3 - 5
Publicatiedatum
17-3-2023
Deel deze baan