Geschillen in het MKB

Kleine bedrijven (1-10 werkzame personen; 95 procent van Nederlandse bedrijvigheid) zijn over het algemeen tevreden over de juridische dienstverlening van advocaten, maar vinden de kosten hoog. Hoeveel bedrijven hebben in het afgelopen jaar civiel- en bestuursrechtelijke conflicten gehad—en wat was de aard van die conflicten?

Accountants en adviseurs geïnteresseerd in openbreken juridische markt

Een initiatief van rechtsbijstandsverlener SRK om de markt voor juridische dienstverlening open te breken, wekt grote interesse onder advies- en accountantsorganisaties. De kleine organisatie treedt met eigen advocaten naar buiten zonder formeel een advocatenkantoor te zijn en gaat daarmee in tegen de spelregels voor de advocatuur. Als het initiatief slaagt, opent dat deuren voor juridische afdelingen van advies- en accountantskantoren.

Raad van Discipline geeft waarschuwing aan deken

Een persoon met een klacht tegen een advocaat van de wederpartij wil niets weten van een bemiddelingsgesprek. Toch blijft een lokaal deken hier meermaals op aandringen, wat hem uiteindelijk zelf op een tuchtklacht én een waarschuwing van de Raad van Discipline komt te staan.